tirsdag 1. november 2011

Samantha Holmes.


Vi har fått inn babyklær fraSiden Samantha Holmes ble uteksaminert i kunst og språk fra Edinburgh University i 1991, har hun fulgt en ganske mangfoldig karriere vei inkludert event organisering, publisering, miljø rådgivning og mest nylig solgte Glenmorangie single malt whisky i Afrika, Midtøsten og India. Det var under sitt siste arbeid arbeide for et lite internasjonalt handelsselskap import kasjmir fra
Nepal hvor hun utviklet sin interesse for luksuriøse tekstiler og tradisjonelle håndverk.

Dette førte henne til alpakka som selv relativt ukjent sammenlignet med kasjmir, føler at hun er like vakker. Alltid opptatt fjellrike land, reiste Samantha til Peru for å knytte kontakter med liten produsent grupper som har hjulpet henne produsere en eksklusiv samling av håndlaget luksus gaver, bestående av motetilbehør ,babyklær og hjemmeartikler.


Samantha lanserte sin egen Alpaca label i mai 2003. Hun har tatt en kreativ vinkling på fiber beveger seg bort fra den mer rustikke etniske design forbundet med søramerikansk håndverk og konsentrere seg om klassiske, universelt tiltrekkende design.


Samantha samarbeider tett med diverse små uavhengige produsent grupper i fattige samfunn, hovedsakelig i de rurale områdene rundt Puno i den sørlige delen av Peru, der arbeidsledigheten er svært høy. Gruppene er i hovedsak familie bedrifter og individuelle hjem arbeidere som før å jobbe for Samantha, til tross for fin kvalitet på utførelse, hadde aldri laget produkter for den britiske og europeiske markeder.

Siden hennes første kontakt 4 år siden, fungerer Samantha nå med et nettverk av rundt 500 handknitters. Hun besøker dem hvert år og sørger for at de er riktig lønnes og at de arbeider i god stand. Hver arbeidstaker strikker normalt ikke mer enn 4 til 5 timer om dagen.

Samantha er forpliktet til rettferdig handel og hennes bedrift er ikke formelt registrert hos International Fair Trade Association, følger hun nøye med anbefalingen det fremmer. The International Fair Trade Association (IFAT).
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar